D. Lipšic by mohol predstaviť nových ľudí už vo štvrtok

19.06.2012 Bratislava

Bratislava 19. júna (TASR) - Za politickú víziu, ktorú presadzuje exminister vnútra Daniel Lipšic, by sa mali už tento týždeň postaviť aj ďalší ľudia. Doteraz s ním v médiách vystupovala iba bývala podpredsedníčka KDH Jana Žitňanská, ktorá spoločne s ním hnutie v máji opustila.

"Teraz sa snažíme rozmeniť si na drobné aj niektoré ekonomické úvahy a budeme mať asi aj prezentáciu k eurovalu (EMS) vo štvrtok tento týždeň, a to už aj s novými ľuďmi," prezradil dnes Lipšic. Podľa neho ide o ľudí z odborných kruhov, ktorí sú známi a renomovaní. Na Slovensku je podľa Lipšica v súčasnosti veľký počet expertov, ktorí sa až doteraz nechceli angažovať v politike. Súčasná politická situácia však podľa neho ich názor zmenila.

Exminister len posledný víkend absolvoval šesť mítingov s ľuďmi na východnom Slovensku. Tie by mali podľa neho pokračovať aj v ďalších regiónoch. Popri tom Lipšic neodkladá ani úvahy o založení vlastnej politickej platformy. V prípade, že tento zámer bude mať podporu, podpisy by chcel začať zbierať už po letných mesiacoch. "Nechcel by som založiť tak stranu, ako skôr širšie hnutie," spresnil.

Ľudia sa exministra podľa jeho slov počas politického turné pýtajú na korupciu, ako aj na medializovanú kauzu Gorila. Podľa poslanca je dôležité, aby vyšetrovatelia v súčasnosti cítili podporu aj zo strany šéfa rezortu vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD). "V Gorile ide o veľmi závažný prípad, ktorý sa týka aj mnohých súčasných politikov. Preto to nie je len o tom, že nebude do vyšetrovania zasahovať, ale musia cítiť podporu aj v tom, že ak pôjdu aj do kontroverznejších rozhodnutí, budú mať podporu ministra," poznamenal.
 

Vyberte región